Общинският съвет в Исперих е приел 121 решения през миналата година

13:34, 20 яну 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Исперих е приел 121 решения през миналата година. Това показва отчетът, представен от неговия председател адв. Даниел Димитров.

Отчета обхваща едногодишен срок и мандата на общинския съвет от 2011-2015г. и сегашния местен парламент. Приетите решения за мандат 2011-2015 година са 85, а новият местен парламент е взел общо 36 решения.

За периода, началото на 2015 – до изтичане на мандата му местният парламент в Исперих е председателстван от Гюнел Мюсреф и двама заместник председатели Хамди Нурула и Атанас Дочев. Към съвета са работили шест постоянни комисии. През този период съвета е провел 12 заседания, от 5 ноември до края на 2015 година новия общински съвет е имал пет заседания или общо за годината са проведени 17 заседания, сочи отчетът.

Сред най-важните документи, приети през 2015 г. от общинските съветници, са бюджета на община Исперих за 2015 година, приходно-разходните сметки и актуализираната бюджетна прогноза за периода 2015-2017 г. , Наредбата за управление на дейностите с отпадъци и поддържане на чистотата на територията на Община Исперих, Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Исперих и др .

Документите, приети от новия  Общински съвет мандат 2015-2019г. са  Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Исперих, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация /мандат 2015-2019 г./  и план-сметка за разходите по третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на община Исперих за 2016 г. На заседание на новия местен парламент е приета също годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината за 2016г.

Решенията, разгледани и приети от Общински съвет за отчетния период в големия си процент са предложени от кмета на общината. Най-голям – 36, е броят на решенията, свързани с придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. По 16 са взетите решения, свързани с търговски дружества собственост на общината и такива с общинско участие, както и устройство на територията. Одобрени са също 11 докладни във връзка със социални дейности, три са били приетите решения, засягащи образованието, култура, спорт и туризъм, а 19 са други, сред кандидатстване по проекти на община за национално и европейско финансиране, отпускане на помощи и др.

През разглеждания период има едно върнато решение на местния парламент за ново обсъждане от временно изпълняващия длъжността кмет на общината и три, върнати от Областния управител на област Разград. Пред Административен съд е оспорен от страна на прокуратурата един административен акт и е отменена разпоредбата на чл. 81 от Наредба № 1

В отчета си председателят на Общински съвет адв. Даниел Димитров посочва, че в своя нов състав сега действащия общински съвет коренно се различава от предишните. Той отбелязва, че липсата на мнозинство в него от която и да е от политическите представените партии е възможност съветниците да покажат пред избирателя своето отношение на зрели и отговорно ангажирани към проблемите на общината местни парламентаристи. Председателят на Общинския съвет е убеден, че с общи усилия съветниците ще успеят да защитят всички заедно максимално интересите на жителите на исперихска община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама