Повдигнаха обвинения на арестуваните при спецакцията край Варна

13:24, 20 яну 16 25 2020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и изнудване на територията на Варненска област. Както Topnovini.bg първи съобщи, те  бяха задържани на 18 януари при специализирана операция на антимафиотите в Провадия и аксаковското село Осеново.

Обвинения са повдигнати на Даниел Панев, ръководител на групата, Дамян Дамянов, Веселин Владимиров, Стелан Пеев, Миладин Христов, Нурсел Реджеб, Николай Николов и Пламен Василев.

Още за задържаните в Провадия четете ТУК

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2014-а основно в две направления. Разпространявала е наркотични вещества, най-вече марихуана и амфетамини, занимавала се е и с изнудване, често придружено с насилие – както над некоректни дребни дилъри, така и по поръчка на трети лица срещу заплащане.

Участниците в групата са действали при строго разпределение на функциите и дълбока конспиративност. За снабдяването с наркотици на едро отговарял Веселин Владимиров. Той се срещал единствено с ръководителя Даниел Панев и се отчитал пред него.

Дамян Дамянов събирал поръчките за рекет и се занимавал с лихварство, Нурсел Реджеб пък бил силовакът, който организирал членове на групата за наказателни акции срещу набелязаните жертви.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на седем от членовете на групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. На Дамян Дамянов е наложена мярка "парична гаранция“.

Престъпната дейност на групата се доказва от множество веществени доказателства, в това число събрани със СРС и иззети наркотици, показания на десетки свидетели и жертви на престъпленията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама