Проучват възможностите за добив на строителни материали в Аврен

13:06, 20 яну 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството одобри на днешното си заседание издаването на разрешение за проучване възможностите за добив на строителни материали от площта "Милкова мера”, разположена в землището на село Садово в община Аврен.

Титуляр на разрешението, което се издава за една година, е "Техком” ООД. Минималният очакван размер на инвестициите за този срок е 57 000 лева, а за дейностите по опазване на околната среда са предвидени 5 000 лева.

На своето заседание кабинетът прекрати откритите процедури за предоставяне на концесия на 15 морски плажа по Черноморието, сред които "Бяла - централен 5" на територията на община Бяла. Решението е резултат от одобрения от Министерския съвет в края на м.г. проект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предложен от Министерството на туризма.

Целта на приетото днес решение е да не се допусне компрометиране на процедурите по управление и стопанисване на плажовете и да се минимизира рискът за осигуряване на услуги и достъп до морския плаж през активния летен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама