Плевнелиев се появи в клип на Хилъри Клинтън

12:48, 20 яну 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кадри от посещението на Хилъри Клинтън в България през 2012 г. се появиха в нейн предизборен клип. Тя е фаворита за номинация на демократите за президент на САЩ на изборите, които ще се проведат в края на т.г.

Видеото е публикувано на нейния официален сайт. На него се вижда как тя влиза заедно с държавния ни глава в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Тогава Клинтън посети София в качеството си на държавен секретар на Щатите.

В клипа има кадри и от срещи на Хилъри с Барак Обама, с бившия премиер на Австралия Джулия Гилард, с бившия шеф на Пентагона Леон Панета, с някогашния американски държавен секретар Мадлин Олбрайт, както и други.

Видеото може да видите ТУК.

През 2014 г. Клинтън описва и друга част от визитата си в София - срещата с премиера Бойко Борисов. Това става е нейната мемоарна книга “Трудни решения”.

"България бе надежден партньор в Афганистан и другите ни мисии. Въпреки това, когато посетих София през февруари 2012 г., премиерът Бойко Борисов бе видимо нервен. Предстоеше ни да обсъдим сериозни теми и се надявах, че по тях няма проблем. В края на краищата, бяхме съюзници", спомня си Клинтън в книгата.

Тогава ненадейно Борисов казал: "Г-жо секретар, много се разтревожих, когато видях тв кадрите, в които слизате от самолета. Шефът на кабинета ми ме брифира, че когато косата ви е изпъната назад, сте в лошо настроение. Косата ми наистина беше прибрана назад в този момент (което може би будеше лоши спомени за агентите на КГБ и апаратчиците на комунистическата партия.) Погледнах оплешивяващия премиер, усмихнах се и му казах: "Просто ми отнема малко повече време да си оправя косата, отколкото на вас."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама