30 убити след стрелба в пакистански университет

11:43, 20 яну 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малко 30 души бяха убити при нападение в университет в Северозападен Пакистан, съобщиха световните медии, цитирайки полицията в страната. Пострадали са най-малко 60 души.

Група въоръжени мъже нападна университет в северозападния пакистански град Чарсада. Терориститте са открили стрелба срещу студенти в университета „Бача Кан“ в град Чарсада.

Армията и полицията на Пакистан успяха да елиминират четирима от екстремистите след няколкочасова престрелка.

Отговорност за атаката поеха пакистанските талибани

Пакистанските талибани поеха отговорност и обявиха, че четирима въоръжени мъже, носещи жилетки с експлозиви за самоубийствени атаки, са нападнали университета.

Медии твърдят, че нападателите са открили огън по студенти и преподаватели в една от аулите на университета и в общежитията.

Повечето студенти и преподаватели бяха в лекции, когато започна стрелбата, каза за Ройтерс Шабир Хан, преподавател по английски език. Не знам какво се случва, но чух, че имало много жертви и ранени, каза оцелял.

В нападнатия университет се обучават 3000 студенти, а днес е имало и 600 посетители заради поетичен рецитал.

В края на 2014 година талибани атакуваха училище в град Пешавар. По време на атаката бяха убити повече от 150 души, предимно деца. Само преди няколко дни част от училищата в Пешавар бяха затворени от властите на фона на информация, че екстремисти подготвят терористични атаки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама