Да не се работи на открито в големия студ, напомнят от КТ "Подкрепа" в Пловдив

11:44, 20 яну 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преустановяване на работата на открито в условията на много ниски температури препоръчаха от Синдикалния регионален съюз на КТ "Подкрепа" в Пловдив. Днес по обяд в Града под тепетата термометрите показват -10 градуса, а прогнозата на метеоролозите сочи, че минималните температури може да паднат и до -18 градуса.

От синдиката напомнят на директорите на общинските предприятия, че във връзка с наредбата за безопасни и здравословни условия на труд трябва да се направят нови замервания на микроклимата в два последователни дни. При положение че температурните стойности са под граничните, описани в наредбата, трябва да се вземат необходимите предпазни средства, уточни председателят на СРС "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев.

При средноденонощни температури на въздуха, по ниски от -10 градуса по Целзий, мерките трябва да включват смяна на работното място, смяна на работното облекло със студозащитни лични предпазни средства, осигуряване на топли напитки и в краен случай - преустановяване на работата, уточняват от КТ "Подкрепа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама