Датска фирма инвестира 100 млн. евро в логистичния център около Божурище

11:34, 20 яну 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
500 души ще бъдат ангажирани със строежа на логистичен център около Божурище, става ясно от съобщение на пресслужбата на Министерски съвет. Днес кабинетът даде съгласие за продажбата на 303 дка имот на датската фирма “ЮСК”.

Инвестицията ще бъде в размер на около 50 млн евро, като се очаква да нарасне до 100 млн. евро в рамките на периода до 2018 г. Броят на заетите в дружеството, след реализиране на инвестицията, се очаква да бъде 120 човека с тенденция за нарастване до 200.

„Привличането на „Юск“ е отговор на критиците, които казват, че България не е добро място инвестиции”, каза вчера по този повод министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Заместник-изпълнителеният директор на „Юск Бул“ Алан Кьергор пък заяви, че в България има много благоприятни бизнес условия за такъв дистрибуционен център, насочен към операции на Балканите от страна на "Юск Бул" ЕООД. И подчерта, че очаква в скоро време въвеждането на центъра в експлоатация. „Надявам се да се видим при официалното откриване на центъра, който ще предоставя услуги на целия регион", допълни още Кьергор.

В момента групата на ЮСК се състои от повече от 2300 магазина в 41 страни по света. Годишният й оборот е около 2,9 млрд. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама