Кабинетът отпусна 500 хил. лв. за нова спортна зала в Шумен

11:32, 20 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За изграждане на многофункционална спортна зала правителството предостави 500 000 лв. по бюджета на община Шумен. Решението за отпускането на парите, нужни за старт на дейностите, бе взето по време на Министерски съвет днес.

Шумен има утвърдени традиции в областта на спорта и е домакин на Международния конкурс „Панчо Владигеров“. Реализирането на този проект ще допринесе за подобряване на инфраструктурата по отношение на спорта и културата в общината, се казва в решението на правителството.

Предвижда се спортната зала да бъде построена на терена на бившите казарми на Пети полк.

“Продължаваме работата по изпълнение на обещанието, че Шумен ще има нова зала”, бе краткият коментар на кмета Любомир Христов.

Той допълни, че предстои обявяване на обществена поръчка за събаряне на постройките на терена на Пети полк, след това за проектиране на района около терена, където ще се строи залата, а в последствие и за изготвяне на проект за самата многофункционална спортна зала.

Теренът на бившите казарми от 5 години е собственост на общината. Той се разпростира на 89 декара площ с 24 войнишки спални и складове. През годините имаше различни идеи за преустройството му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама