Търсят превозвач по маршрута Търговище-Варна

11:27, 20 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище пусна поръчка за автобусната линия до Варна. Търси се транспортна фирма, която да извършва обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания да морската столица. В същото време се търси и изпълнител на автобусния превоз от Търговище към село Здравец .

За финансирането двата маршрута е предвидено субсидиране на превозвачите за извършени от тях разходи. То е регламентирано в специална Наредба за компенсиране на намалените приходи в случай на отстъпки за определени категории пътници, както и  за превози по нерентабилни автобусни линии. В тези случаи Общината получава средства от централния бюджет. За автобусната линия до Варна това са 50 500 лева, като на ден се навъртат почти 750 километра. Автобусите пътуват три пъти на ден в двете посоки.  До село Здравец  са заделени   14 500 лева, където там дневният пробег е около 50 километра. 

От фирмите, които кандидатстват да возят пътници до Варна се изисква да осигурят два основни и един резервен автобус, като поне един от тях има борд за трудноподвижни лица. За линията Търговище  - село Здравец изискването е за един основен и един резервен автобус.

Срокът за получаване на офертите е 16 часа в петък. И двете поръчки ще бъдат възложени на този, който предложи най-ниска цена, е записано в публичната покана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама