Предлагат въвеждането на час по баскетбол в бургаските училища

11:31, 20 яну 16 / Спорт 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предлагат въвеждането на часове по баскетбол за най-малките ученици - от първи и втори клас, съобщиха от Общината. Идеята е на БК „Черноморец Бургас”. Тя бе представена днес от президента на клуба Ивайло Петков пред заместник-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.

„Разработили сме дългосрочна, петгодишна програма за бургаските училища. Искаме да запалим най-малките да спортуват, защото това, освен здраве, ще им донесе и много позитиви при изграждане на характера им”, аргументира се Петков.

Идеята е първоначално да се въведат веднъж седмично часове по баскетбол в три училища – „Братя Миладинови”, „Княз Борис I” и „Васил Априлов”. Треньорите ще научат малките на  първите стъпки в баскетбола и със занимателни тренировки ще ги обучават безплатно. Предвидени са и срещи на децата с известни бургаски медици, които по интересен начин да им обясняват ползите от спорта, а в бъдеще и с треньори от националните отбори по баскетбол.

От своя страна зам.-кметът Ананиева изрази подкрепа за идеята.

„Като психолог, аз знам колко полезни за изграждане на личността са особено колективните спортове”, каза тя. Зам.-кметът се ангажира да представи идеята пред директорите на трите училища и да съдейства клубът да направи презентация на обучението, което предлага.

В момента в баскетболен клуб „Черноморец” тренират 150 бургаски деца от различни възрасти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама