Старозагорец надхитри телефонни измамници, пробута им вестници

10:50, 20 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пенсионер от Стара Загора надхитри телефонни измамници, давайки им пакет със стари вестници, вмето пари.  „Мулето”, което трябвало да вземе пакета, вече е осъдено.

Измамата станала по схемата „спешна операция на болен роднина”.  На 12 март м.г., около 13,30 часа, на домашния телефон на 75-годишен мъж от Стара Загора позвънил мъж, неустановен досега, който се представил за лекар. Той съобщил на възрастния човек,  че внукът му е тежко болен, получил е кръвоизлив в стомаха и се нуждае от спешна операция, за която трябва да се заплати сумата от 5 000 лева.

Пенсионерът отговорил, че разполага само с  1 800 лева и уведомил полицията. Малко по-късно същия ден, пред дома си, той предал на непознат мъж  пакет,  в който вместо пари, поставил сгънати страници от вестници.  Получателят Генчо Д. бил задържан от полицията при предаване на пакета.

На 18 януари 2016 г. т.г. Старозагорският районен съд е постановил условна присъда от  осем месеца лишаване от свобода с три години изпитател срок за 34-годишния Генчо Д. от Стара Загора. Той е обвинен в опит за извършване на измама - престъпление чл.210, ал.1 от Наказателния кодекс.  Съдебният акт е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама