Проектът „Фиеста” стартира в Бургас с томбола за „зелени” електроуреди

10:29, 20 яну 16 / Любопитно 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас стартира изпълнението на дейностите по проекта „ФИЕСТА - Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата“, финансиран от програма „Интелигентна енергия - Европа“. Благодарение на него в следващите две седмици до Съдебната палата и БСУ ще бъдат монтирани изключително атрактивните, но и полезни за потребителите соларни дървета. Проектът обаче има и друга цел - да обърне внимание на българските домакинства за това как, каква и колко електроенергия ползват вкъщи, да им предостави ценни съвети за  пестене от сметките за ток и парно.

Всяко бургаско семейство, което проявява интерес към темата, трябва да попълни въпросник в срок 7 дни от получаването му. Данните от него ще бъдат въведени в специализиран софтуер. Той дава ценни съвети и конкретни мерки, които могат да намалят разходите за отопление и охлаждане.

Ако сте домакинство с поне едно дете и желаете да се включите, посетете страницата на проекта: http://www.fiesta-audit.eu/bg/ и се запишете за безплатен енергиен анализ.

Всеки включил се ще участва в томбола. Тя ще се проведе през май-юни 2016 г. Наградите включват домакински уреди от най-висок енергиен клас - климатик, хладилник, готварска печка, съдомиялна машина, телевизор, LED крушки и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама