Русенските пожарникари продължават да оказват помощ в зимната обстановка в града

10:20, 20 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалия ден екипи на РДПБЗН са реагирали на сигнали за ПТП, за отстраняване на паднали дървета, на ледени висулки и за съдействие на други институции, съобщава ОД на МВР - Русе.

За времето от 09:44 до 11:30 часа екип на Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за ПТП с лекотоварен автомобил на главния път Русе – Варна, след магазин "Джъмбо", тъй като граждани са се обадили, че има затиснат човек. До пристигане на огнеборците пострадалият е бил изваден. Намесата на пожарникарите се е наложила обаче след това, за да прекъснат акумулаторната батерия на превозното средство и екипът да изчака изтичането на газта от метановата уредба на автомобила, която е започнала да изпуска в резултат на произшествието. 

В 11:30 часа служители на Втора РСПБЗН са изпратени пред бл. “Иван Кръстев” в Русе, където хората от квартала са сигнализирали, че е имало две паднали дървета на пътното платно. Дърветата са били отстранени. 

В 14:15 часа един автомобил от ССОД–Русе е насочен на ул. Независимост 2 по сигнал от ДКЦ - 1 за опасно надвиснали ледени висулки. Опасността е била отстранена. 

В 18:21 часа един автомобил от ССОД–Русе е изпратен и на ул. Мария Луиза в Русе за оказване на съдействие на Енерго-Про, заради паднало дърво върху електропреносната мрежа. Дървото е отстранено от спасителите. 

По-късно около 20:30 часа екип на Първа РСПБЗН се е отзовал на сигнал на бул. Цар Освободител, където е трябвало да се отстранят клони, надвиснали опасно над покрива на сграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама