Три варненски училища приемат първолаци по електронен път

10:04, 20 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В три варненски училища – СОУ “Найден Геров“, ОУ “П. Р. Славейков“ и СОУ “Св. Климент Охридски“, ще има електронен прием за първокласници за учебната 2016/2017 година. В първите две проектът стартира пилотно още тази учебна година.

Решение за онлайн процедурата предстои да вземат СОУПЧЕ “Ал. С. Пушкин“, ОУ “Антон Страшимиров“ и ОУ “Черноризец Храбър“. Това стана ясно на първото съвещание за т.г. с директорите на общинските училища и детски градини, което се проведе в сградата на Община Варна.

По време на срещата са обсъждани начините за разпределение на средствата за Бюджет 2016, както и работата по общински образователни програми.

Директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова представи идеята за учредяване на награда за талантливи ученици. Тя има за цел популяризиране постиженията на варненските деца в различни области и се посвещава на титлата "Варна – Европейска младежка столица 2017“. Наградата няма да дублира Програмата за насърчаване на даровити деца, поясни Христова.

Заради застудяването бе обърнато особено внимание на школските директори да осигуряват необходимите условия за нормално протичане на учебния процес, навременното подаване на информация до експертите в дирекцията при възникнали проблеми, разчистване на районите около входовете на учебните заведения, адекватен режим на работа на отоплителните системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама