С 18 млн. евро модернизираха ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица-изток 3”

09:28, 20 яну 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 18 млн. евро са вложени в модернизация на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”, съобщиха от централата. Целта е да се покрият екологичните изисквания на Европейския съюз за горивни инсталации, които влязоха в сила от 1 януари т. г. Те изискват намаляване на емисиите на серен диоксид, азотен оксид и прахови частици в атмосферата. Още преди тази регулация да влезе в сила, в централата са въведени нови стандарти за работа чрез понижаване на емисиите от азотен оксид и увеличаване ефективността на сероочистващите инсталации до 96%.  

С 40% повече е произведената електроенергия, в сравнение с 2014 г. През изминалата година е е имало и нито една производствена авария и централата бележи рекорд от 3 571 155 отработени часа без трудова злополука до днес.

„Важно е да отбележим, че успяхме да доставим заявените от Националната електрическа компания (НЕК) значителни обеми електроенергия, често при много променливо натоварване и по този начин допринесохме за сигурността на електроенергийната система.  Независимо от увеличаващите се задължения на НЕК към нас, възлизащи на почти 443 млн. лева към 31.12.2015 г. и породените от това ликвидни затруднения,  съумяхма да поддържаме надеждността на централата през цялата година”, коментират от „КонтурГлобал”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама