Община Разград ще кандидатства с проект за предоставяне на услуги за ранно детско развитие

07:15, 20 яну 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград ще кандидатства с проeкт за предоставяне на услуги за ранно детско развитие. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Докладната записка, внесена от зам.-кмета Ердинч Хасанов относно подаване на проектно предложение по процедурата бе разгледана на заседание на комисията по бюджет към Общинския съвет.

Община Разград съгласно Споразумение за финансиране от май 2011 г., подписано с Министерство на труда и социалната политика реализира проект „Превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата от 0 до 3 г. и от 3 до 7 г. в община Разград“ по Проекта за социално включване, в периода 2011 г. - 2015 г.

Процедура “Услуги за ранно детско развитие“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. има за цел да допълни и подкрепи създадените по Проекта за социално включване интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст от уязвими групи, вкл. деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.

Максималният размер на финансирането, за което ще кандидатства община Разград е 588 567,00 лв., като предоставяната безвъзмездна финансова помощ е 100 % и не се изисква съфинансиране от страна на кандидата. Всяко проектно предложение трябва да предвижда минимална продължителност на предоставяне на услугите не по-малко от 24 месеца, като дейностите по проекта следва да приключат до 31 декември 2018 г.

В съответствие с Насоките за кандидатстване община Разград трябва да представи решение на Общинския съвет за подаване на проектно предложение по настоящата процедура. Решението ще бъде взето на предстоящото заседание на местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама