Български проект ще свързва Егейско с Балтийско море

23:18, 19 яну 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български проект ще свързва Егейско с Балтийско море чрез нова железопътна автомагистрала. Очаква се тя да облекчи товарния транспорт в сърцето на Европа. Стана ясно от съобщение, разпространено до медиите.  

Днес бил представен новият инфраструктурен проект ABC+DE, който е с  паневропейско значение и предлага ефективно решение за транспорта на товари и хора между регионите на Егейско и Мраморно море и Балтийския регион. Мащабността на проекта включва и дългосрочно решение на проблемите с наводненията по река Дунав, като предлага и ефективното използване на водния маршрут на реката. Събитието било представено от създателя на проекта инж. Румен Марков. 

Проектът ще стартира с изцяло частно финансиране, като целта е да обхване колкото се може повече промишлени центрове. Изграждането на железопътната линия в сърцето на Европа ще съкрати пътя на товарите и стоките с 6500 км. По бъдещата железопътна автомагистрала могат да се движат товарни влакове с максимална скорост 160 км/ч и пътнически – с максимална скорост 360 км/ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама