Татяна Дончева: Клюката казва, че Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ

21:39, 19 яну 16 / Политика 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клюката казва, че Ивайло Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ. Това обяви в предаването „Лице в лице” по бТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. 

Тя бе категорична, че Първанов няма право да се кандидатира пак за президент, защото в Конституцията е записано, че може да е най-много два мандата президент, а не последователно два мандата.

Според нея, сегашният президент Росен Плевнелиев отсъства от схемата за следващите президентски избори. Дончева коментира и скандалите около Висшия съдебен съвет (ВСС), като посочи, че те показват, че „има трима-четирима адвокати, чрез които можеш да си поръчаш, а във ВСС има откровени прислужници”. Според нея SMS-ът до Борисов не е изпратен от един член на ВСС, а от няколко. Тя спомена имената на Димитър Узунов и Ясен Бориславов. "Откъде накъде районен съдия от Сандански (Димитър Узунов), който раздава правосъдие в Горно-Нанадолнище, ще е фактор", запита Дончева.

Тя заяви, че съпругата на Яне Янев, който в момента се води съветник на премиера Борисов по въпросите на правосъдието, е назначена в Софийски градски съд (СГС) като съдебен помощник. На тест за съдебни помощници тя получила 3 от възможни 34 точки. За съдебен помощник била назначена и съпругата на бившия главен секретар Севтлозар Лазаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама