Миков призова Столична община да не бяга от отговорност пред гражданите

20:58, 19 яну 16 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на столетницата Михаил Миков написа прочувствено слово в профила си в социалната мрежа "Фейсбук", с което призова Столична община да не бяга от отговорност пред гражданите във връзка със солените глоби, които им налага за непочистени тротоари пред домовете им. 

"Вчера и днес гледам и слушам как служители на Столичната община с много административен плам в очите сипят заплахи за солени глоби за всеки, който не е почистил тротоара пред дома си. И се замислих... Принцип на правото е, че собственикът на един имот носи грижа за управлението му, а собственик на тротоарите е общината. Управлението на една собственост не значи само да събираш ползите (както напр. общината събира такси за ползването на тротоарите), а и да носиш тежестите от тази собственост", пише Миков. Според него, общината като собственик иска само да печели от собствеността си, но тежестта за поддържането й прехвърля на гражданите.

Той се аргументира, като посочва, че близо 40% от таксата битови отпадъци, която всеки плаща на общината за дома си ежегодно, се дължи именно за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване, а това са именно тротоарите. 

"София е градът, чийто годишен бюджет се измерва в милиарди. И заради това е необяснимо как тези пари все не стигат, за да си изпълни задълженията общината, а за обезпечаването на функционирането й са необходими основно глоби и санкции. Нормално е да се иска от органите и институциите да изпълняват своите задължения и да се контролира начинът, по който те харчат парите ни", пише още лидерът на БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама