Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев остава в ареста

19:22, 19 яну 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвиненият в изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча и на Пазарджик Иван Евстатиев остава за постоянно в ареста, реши Районният съд в Панагюрище.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, искането за постоянна мярка "задържане под стража" бе внесено в съда от Районната прокуратура в Пазарджик. Евстатиев е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" в град Стрелча "се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние".

С постановление на главния прокурор от 18 януари т.г. наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев бе възложено на Районната прокуратура в Пазарджик. Двамата прокурори от Районната прокуратура в Панагюрище си направиха отвод по делото, за да няма съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото момиче е на 16-години и е разпитано пред съдия от Районния съд в Панагюрище в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол.

Днес жителите на Стрелча отново излязоха на протест с искане Евстатиев незабавно да подаде оставка като общински съветник. Разгневените и възмутени хора бяха готови да линчуват насилника, ако съдът го бе пуснал под гаранция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама