Спешно търсят фирма да следи състоянието на тролейбусните жици в Пловдив

18:11, 19 яну 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикът на обявеното в несъстоятелност АД  „Градски транспорт” трябва спешно да намери лицензирана фирма, която да поддържа тролейбусната мрежа в града, съобщи за Пловдив Topnovini.bg зам.-кметът по "Транспорт”  в Община Пловдив Златин Велев.  

"Към момента не може да се говори за подписване на договор между двете страни. Синдикът трябва да изпълни задължението си, а именно да стопанисва, да прави периодични обходи и да следи за състоянието на контактната мрежа, която по мое лично мнение в голямата си част е компрометирана и остаряла”, заяви той.

Както вече писахме, 1500 метра от конактната тролейбусна мрежа на бул. "Васил Априлов” в Пловдив отива на търг. Става въпрос за неизползваемите от много време насам жици, премахнати при ремонта на булеварда.

За продажба ще бъдат обявени и 153 моторни превозни средства, между които тролейбуси и автобуси, собственост на дружеството. Освен това, в предстоящия търг ще бъде включено и недвижимото имущество на фирмата.

"Дали мрежата ще бъде продадена за скраб или ще бъде възстановена, зависи от купувача й. Досега няма заявен интерес от страна на инвеститор за възраждане на тролейбусния транспорт в града”, коментира още зам.-кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама