27 млн. лв. е бюджетът за тази година на Община Созопол

17:43, 19 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Созопол ще разполага с 27 млн. лв. за настоящата година. От тях 4 460 411 лв. е държавната субсидия. За реализация на Инвестиционната програма са предвидени близо 6 млн. лв.

Проектът за Бюджет 2016 бе представен на общинските съветници от кмета Панайот Рейзи. Той презентира пред тях основните цели, задачи и функции на бюджета, както и приходната и разходната му част.

„Бюджетът за 2016 година ще има две основни задачи - да довършим започнатите проекти и обекти и да се разплатим по двата заема”, заяви по време на представянето созополският кмет. Заемите са към Фонд „Флаг” и ПУДООС и са били необходими заради изникнали непредвидени разходи по проекта за Водния цикъл, за възстановяване на щетите от наводненията, за стадиона и при изграждането на двете нови улици в града.

Другият основен момент, за който говори Рейзи, бяха Европейските програми.

„И през тази година ще продължим да кандидатстваме с проекти по отворените Европейски програми, като ще насочим внимание към Оперативната програма за Развитие на селските райони, по която можем да кандидатстваме до 10 млн. евро за асфалтиране на улици в нашите села”, заяви той и добави, че към момента общинска администрация работи усилено и по няколко проекта по Трансгранично сътрудничество.

Освен пред общинските съветници проектът за Бюджет 2016 предстои да бъде представен и пред спортните клубове и директорите на училища и детски градини в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама