Общински съветник с питане към кмета за вандалските прояви по спирки и стълбове в Русе

17:08, 19 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило запитване от общинския съветник от групата "Патриотите, ВМРО и Глас народен" Иво Пазарджиев, във връзка с вандалски прояви спрямо новоизградени автобусни спирки, стълбове на знаци, стълбове на светофарни уредби, стълбове на инфомрационните табла по спирките. 

Пазарджиев обръща внимание, че през изминалата 2015 г. е била извършена рехабилитация на стълбовете на контактната мрежа на тролейбусната инфраструктура. Финансирането беше осигурено по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе” по оперативна програма „Регионално развитие”. Веднага след това стълбовете са станали обект на вандалски прояви, използват се като място за залепване на рекламни материали, и са били нашарени с графити.

Във връзка с това, общинският съветник е отправил следните въпроси:

Има ли общински служители, на които е възложено извършването на проверки за поставени нерегламентирани рекламни материали по спирки и стълбове? Колко акта за установяване на административно нарушение са съставени за нарушаване на чл.7, ал.1 от Наредба №7 за рекламната дейност на територията на Община Русе? Сигнализирани ли са органите на МВР при извършени вандалски действия спрямо описаната по-горе общинска собственост? Възложено ли е на служители от Община Русе почистването на нерегламентирани рекламни материали по спирки и стълбове и в какъв срок трябва да се случи това, след установяване на наличието им? Ще бъдат ли пребоядисани стълбовете на контактната мрежа на тролейбусната инфраструктура, които са надраскани с графити?

Позицията на Общинска администрация ще стане ясна по време на редовното заседание на Общински съвет - Русе на 21 януари.

Припомняме, че през септември 2015 г. Пазарджиев подаде подобен сигнал, когато обновени стълбове на тролейбусната мрежа бяха окичени с рекламни материали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама