Гимназисти помогнаха на пенсионерка, изпаднала в безпомощно състояние

16:48, 19 яну 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима варненски ученици от Първа езикова гимназия помогнаха на 62-годишна пенсионерка, след като жената паднала на заснежен път и си счупила крака. В благодарствено писмо до ръководството на гимназията Пенка Михайлова изразява своята признателност към учениците, техните родители и преподаватели.

Жената живее на ул. "Подвис", в близост до Първа езикова гимназия. В мразовития 4 януари тя паднала и счупила крака си на заснежения път. "Изпаднах в безпомощно състояние. Когато се осъзнах, бях заобиколена от няколко момичета и момчета, за които впоследствие разбрах, че са дванайсетокласници в Първа езикова гимназия. Те ме вдигнаха от снега. Намериха стол и ме настаниха в него”, разказва в благодарственото писмо Пенка Михайлова.

Тя треперила от студ, а учениците я държали за ръце и я успокоявали. Междувременно позвънили на тел. 112 и останали с пострадалата до пристигането на линейката.

"През цялото време бяха все така мили и грижовни. Помагайки ми по такъв всеотдаен начин с явното желание да облекчат моментното ми страдание, те стоплиха сърцето ми в този студен януарски ден и ме трогнаха с човечността си", пише Михайлова.

С помощта на свои близки и на гимназиалното ръководство впоследствие жената установила самоличността на младежите, които са й помогнали. Това са дванайсетокласниците Димитър Иванов, Наталия Николова, Николай Белчев, Виктория Тодорова и Галин Горнев. 

Пенсионерката вярва, че подобна отзивчивост и хуманно отношение се възпитават и е убедена, че изграждането на тези млади хора, като личности с такъв здрав морал и благородство, е заслуга както на семействата им, така и на учителския колектив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама