Снегът създаде проблеми на много места по света (обобщение)

16:28, 19 яну 16 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студеното време и обилният снеговалеж, който падна през поледните дни, създадоха сериозни проблеми на много места по света.

Отменени полети в Швеция

В Западна Швеция заради снега бяха отменни редица самолетни полети, а по пътищата в стрната се образуваха километрични задръствания. В Гьотеборг градските власти не успяха да изчистят улиците и движението на трамваите временно бе спряно. Властите препоръчват шофьорите да бъдат внимателни. Според метеоролозите това са най-големите количества сняг, паднали този сезон.

Снежната виелица в Украйна отне живота на двама души

Снежна виелица удари и украинския пристанищен град Одеса. Двама бездомници починаха от измръзване, над 30 полета бяха отменени, спряно е и движението на влаковете, информира ТАСС. Много кораби изчакват метеорологичните условия да се подобрят, за да могат да потеглят.

Температурите в града паднаха до -7 градуса.

Няколко души, оплакващи се от хипотермия и измръзване, са потърсили помощ от болниците. Местните власти разпънаха палатки, за да приютят бездомните, както и хората, които виелицата е заварила навън. В някои части на града снежните преспи достигат до половин метър.

Около 300 са населените места в Украйна, които останаха без ток заради сложните метеорологични условия, съобщи пресцентърът на държавната служба по извънредните ситуации, цитиран от ТАСС. Най-засегнати са Херсонска и Николаевска области в южната част на страната. Електроподаването там бе прекъснато през нощта срещу 18 януари заради силни пориви на вятъра, навявания на сняг, обледеняване на далекопроводите и изключване на техните защитни системи.

77 души загинаха от студовете в Полша от началото на зимата

77 души са жертвите на бялата смърт от началото на зимата в Полша, съобщи „Зюддойче цайтунг”. Само за януари починалите от премръзване са 60 души. Най-често жертва на зимното време стават бездомници, както и алкохолици, които са останали да спят по пейки и спирки. Само през последните 24 часа властите са подслонили около 30 бездомници, застрашени от измръзване.

Лошото време затвори училища в Гърция

Много училища в централните и северни райони на Гърция днес останаха затворени заради лошото време, съобщават медиите в страната. Властите в южната съседка предупреждават водачите на автомобили да бъдат оборудвани с вериги, тъй като пътищата са заснежени и има поледици. В Атина и дори на остров Лесбос също валя сняг, там училищата също не работят.

Снегът парализира Япония

Над 50 хиляди домакинства в северната част на японския остров Хоншу останаха без ток заради прекъснати от виелици далекопроводи. Близо 10 000 души бяха посъветвани днес да се евакуират от крайбрежните райони на японския град Немуро, в североизточната част на северния японски остров Хокайдо. Заради обилни снеговалежи и ураганен вятър там се очаква висок прилив, който според прогнозите ще залее обширна част от този район. Вятърът там е със скорост 30 м в секунда.

В префектура Хокайдо са отменени 206 пътнически влака, отложени са близо 100 полета, свързващи острова с останалите части на Япония. Очаква се през следващото денонощие снежната покривка да достигне 120 сантиметра. В столицата Токио са затруднени автомобилният и железопътен транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама