Крадците, заснети как задигат велосипед в Бургас, са на свобода

16:23, 19 яну 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата крадци, заснети от камери как отмъкват велосипед от кооперация в центъра на Бургас, от няколко дни са на свобода. 35-годишният И. К. и 38-годишният Д. П., които бяха разкрити по видеозаписите и заловени, са пуснати от ареста след изтичането на първоначалната им мярка за задържане от 24 часа. Причината е, че през това време от прокуратурата не са им повдигнати обвинения, казаха за Topnovini.bg от Областната дирекция на МВР. Държавното обвинение има още два дни, преди да изтече законовия 7-дневен срок, в рамките на който на злосторниците може да им се повдигне обвинение за извършеното.

Записите от трите видеокамери бяха предадени в полицията и разпространени в интернет от собственичката на велосипеда Стоянка Георгиева. Това свърши работа, престъпниците бяха разпознати и открити бързо от полицията. Те са си признали, че са откраднали двете колелета на синовете на Георгиева. Единият велосипед е задигнат на 7-и януари, а другият – два дни по-късно. Общата им стойност е 400 лв., но крадците са успели да ги продадат за по-малко от 20 лв. Полицаите издирили купувачите и са иззели колелетата. Днес те са върнати на собственичката им.

Велосипедите са без щети по тях, получени са в същия вид, в който са откраднати. Това съобщи Стоянка Георгиева, която благодари на Topnovini.bg за публикуването на видеото, спомогнало за разпознаването на извършителите на кражбата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама