Третият лъч на метрото блокира центъра на София и обърква градския транспорт

16:22, 19 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият етап от строежа на третата линия на столичното метро започва утре, а с него постоянните промени в организацията на движението и подмяната на спирки на градския транспорт в София. Това се случва само няколко месеца след продължителните ремонти на някои от ключовите булеварди и улици в града.

Утре започва изграждането на първите 7 спирки от новия лъч на метрото, които обхващат района между Малък градски театър зад канала, „Орлов мост“, при кино "Одеон" (бул. "Патриарх Евтимий"), Националния дворец на културата (връзка с втората линия), при Медицинската академия (кръстовището на ул. "Георги Софийски" и бул. "П. Славейков"), кръстовището на булевардите "Ив. Евст. Гешов" и "България" и кръстовището на ул. "Житница" и бул. "Гоце Делчев".

Изграждането на първата от седемте спирки ще затвори за движение едната лента по бул. „Патриарх Евтимий“, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Стесняват се два участъка по бул. "Патриарх Евтимий"

До края на март ще бъде забранено движението и паркирането в лявата лента от пътното платно в участъка на бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Васил Левски" и ул. "Хан Крум". Там колите ще се движат еднопосочно в двете средни ленти.

Същото ще бъде положението и в участъка по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I".

Промени в движението ще има и за пътуващите с градски транспорт

„Промяната в движението ще има на тролейбус № 7. Той ще се движи по трасето си в района на бул. „Сливница“ и бул. „Опълченска“, но до „Сточна гара“, както беше старият му маршрут. Това означава, че няма да се движи от „Опълченска“ към централната градска част. Организацията на движението със стесняването на булевардите ще продължи до 31 март. 

Призовавам гражданите, които имат алтернатива, да избягват да минават през центъра на града“, заяви Любомир Христов. 

Ето кои спирки на градския транспорт ще бъдат променени:

- спирка "Кино Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" за тролейбусни линии 1, 2, 5 и 8 се измества 150 м напред в посока бул. "Витоша" след кръстовището с ул. "Хан Крум"

- спирка УМБАЛ "Александровска" на ул. "Св. Георги Софийски" за тролейбусни линии № 2, 8 и 9 и автобусна линия №72 се измества 140 метра назад преди кръстовището с ул. "Константин Иречек"

- спирка Орлов мост на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се премества със 100 м в посока НДК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама