Стартира конкурс „За чиста околна среда – 2016”

15:17, 19 яну 16 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда обявяват конкурс в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016г.” на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Участници в конкурса могат да бъдат общини и кметства, държавни и общински училища, детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна. За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за училища, детски градини и обединени детски комплекси.

Националната кампания „За чиста околна среда” има за цел да мотивира изготвянето на по-оригинален, по-устойчив и по-зелен  проект, с който да бъдат реализирани идеите на участниците.           Крайният срок за подаване на проектните предложения в ПУДООС е 15 февруари за училища и детските заведения и до 26 февруари – за общини и кметства. Интересуващите се могат да се запознаят с подробностите на сайта на ПУДООС  pudoos.bg

Класираните  проекти  ще бъдат обявени на интернет страницата на ПУДООС до 8 април

Срокът за реализация на дейностите по кампанията е 30.10.2016г. В класирането няма да бъдат включвани проекти, които са финансирани  в предишни издания на Националната кампания „За чиста околна среда”.

Реализираните проекти от кампанията „За чиста околна среда – 2015”  на територията на РИОСВ – Шумен са 32 - десет училища,  шест детски градини и 16 общини и кметства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама