С 200 случая на седмица нарастват респираторните заболявания в Пловдивско

15:01, 19 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на респираторните заболявания в Пловдив и областта  нараства с 200 случая на седмица, но остава в обичайните граници за този период на годината, съобщи за Пловдив Topnovini.bg  д-р Моника Троянчева, директор "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Пловдив.

"Засега нямаме данни за хора, постъпили в лечебни заведения с усложнена клинична картина на заболяването. Обстановката е спокойна и в училищата и детските заведения, където също няма регистрирани случаи на увеличение на респираторните заболявания", каза още тя.

Даннните на РЗИ сочат, че острите респираторни заболявания в Пловдив и областта за периода от 4 до 10 януари са се увеличили в сравнение с предходната седмица - от 22.80% на 59.92% на 10 000 души. Според Троянчева обаче, цифрите са далеч от стигане на епидемиологичния праг за Пловдив.

По думите й, за да бъде обявена ваканция, общата заболяваемост в училищата и детските заведения от респираторни и грипни състояния трябва да надхвърли 35%.  

"Към момента тя е далеч по-ниска", поясни директорът на "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна инспекция Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама