Над 70 л/кв.м са валежите в Сливенско през последните денонощия

14:39, 19 яну 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в планинската част от територията на Сливенска община все още остава сложна след падналия сняг през последните две денонощия. Пътищата се почистват и се работи навсякъде, коментира днес началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП” - инж. Снежана Кънева. По думите на Кънева, забавянето в почистването на пътищата е поради тежките зимни условия, придружени от сложен терен, снеговалеж и намалена видимост в планинските райони.

Инж. Кънева съобщи, че валежите от дъжд и сняг за последните дни сумарно са надвишили 70 л/кв. м. По данни на електроразпределителното дружество тази сутрин няма населени места без ток.

Независимо от трудните условия за работа в района на Градско, Въглен, Средорек, Изгрев и Божевци, където работата на дружеството продължи и в тъмната част на денонощието, а снежната покривка е най-голяма, пътят към всяко едно от тези села е проходим при зимни условия.

„Не можем да бъдем по-големи от природата, трябва да проявим търпимост, толерантност и уважение“, каза още Снежана Кънева и добави, че пътищата се обработват, но снегът е мокър и тежък, а това увеличава времето за почистване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама