Училищата в Плевен с намалени часове до края на големия студ

14:08, 19 яну 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците в община Плевен може да получат допълнителен бонус към двудневната дървена ваканция и да учат с намалени часове до края на големия студ, който вещаят синоптичните прогнози за следващите дни. Решението как да се организират занятията се предоставя на директорите на учебните заведения, които следва да преценят и оптимизират учебния процес в рамките на своята компетенция. Това става ясно от съобщение на общинския пресцентър.

Кметът Георг Спартански и началникът на Регионалния инспекторат по образование - Плевен, Албена Тотева обсъдиха организацията на учебния процес и провеждането на учебни занятия в училищата на територията на Община Плевен.

Предвид прогнозите за очаквани трайно ниски температури в следващите дни, както и нормативните ограничения, лимитиращи правото на кмета и началника на РИО за обявяване на неучебни дни на територията на Община Плевен, Георг Спартански и Албена Тотева предлагат на директорите на учебните заведения в рамките на правомощията и компетентностите им да обсъдят и по преценка да предприемат мерки за оптимизация на учебния процес и провеждането на учебните занятия, свързана с началния и крайния час на провеждане на същите.

Целта на мерките е насочена към осигуряването на възможностите за достъп на учениците до учебните заведения в ранните часове на деня, както и безопасно прибиране по домовете след края на занятията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама