Реформаторите пишат стратегия как да се консолидират

13:58, 19 яну 16 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок ще обмисли възможността за създаването на пътна карта за консолидацията на коалицията. Това обяви на брифинг след заседание на Изпълнителния съвет съпредседателят Найден Зеленогорски.

Той заяви, че днес е предложил в Блока да влезе партията на Борислав Великов - БНД, която се яви заедно с реформаторите на парламентарния вот, а самият той вече е депутат. Зеленогорски се обърна към ДСБ с думите: “Не ми се иска да се разделяме, защото ще ни се наложи да се съберем отново”.

От брифинга стана ясно още, че към групата за преговори вече се е присъединил и министърът на здравеопазването и все още редови член на “тъмносините” Петър Москов. А на заседанието са били и депутатите от гражданската квота Мартин Димитров, Гроздан Караджов и Петър Славов.

Реформаторите са обсъждали и приоритетите си в законодателната програма през следващите месеци. Сред тях е електронното гласуване, което парламентът трябва да гласува до 25 януари, както и още промени в Изборния кодекс - машинно гласуване и преброяване, активна регистрация и създаване на професионална изборна администрация. В областта на съдебната реформа те ще настояват за приемане на антикорупционния закон, както и Закона за съдебната власт, където ще бъдат описани приетите вече в Конституцията поправки за тайното гласуване във ВСС и разделянето на съвета на две.

В коментар за скандала около SMS-а на премиера Бойко Борисов до председател на ВКС Лозан Панов, Зеленогорски коментира обрано: “Силно се надявам такива саги все по-рядко да се случват. Самият аз изпитвам огромен респект от работещите в съдебната система. Бих се надявал да има все по-малко контакти между политици и висши магистрати”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама