В Пловдив орязаха направленията за джипитата с 2 процента

13:31, 19 яну 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С близо 2 процента са орязани направленията за преглед при специалист в Пловдив. Председателят на общопрактикуващите лекари в града д-р Александър Калайджиев заяви, че подобно на миналата, и тази година от Здравната каса са били категорични, че през второто тримесечие ще компенсират пациентите заради неудобството през първите три месеца.

Според Калайджиев от това няма много смисъл, защото в зимния период заболеваемостта е висока и има огромна необходимост от направления .

"Пациентите обвиняват лекарите, че са виновни, а това не е така. Ние също не сме съгласни хора, които са с непрекъснати здравни права и внасят  здравни осигуровки, да са принудени да си плащат прегледите", допълни председателят на джипитата в Пловдив.

По думите му за поредната година орязването ще се отрази на пациентите. Той припомни, че е в сила решение на Висшия административен съд, според което след изчерпване на направленията е напълно законно болните сами да си плащат прегледите и изследванията.

"Това ще бъде така, докато някоя пациентска организация не реши, че има право да обжалва становището на магистратите в европейски съд", категоричен е Калайджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама