Кметът на Шумен погна кабелните оператори за незаконни жици

13:19, 19 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов постави ултиматум на кабелните оператори да премахнат до 1 февруари незаконно опънатите жици по стълбовете на уличното осветление. След тази дата кабелите ще бъдат премахнати от служители на Общината.

По този повод Любомир Христов покани кабелните оператори в града на среща утре от 10 ч. в зала 203 на Общината.

Любомир Христов припомни, че преди време кабелите е трябвало да бъдат отстранени, но това не е изпълнено. Контролът също е бил слаб и резултатите са нулеви.

Повод за поредното обостряне на проблема бе обилният мокър сняг, паднал през почивните дни. Лепкавата водниста маса се натрупа по незаконните кабели те увиснаха и от тежестта им стълбовете на уличното осветление се огънаха, а някои дори бяха повалени на земята. Това доведе до прекъсване в електрическата верига на уличните лампи и остави без осветление части от Шумен.

До момента има увредени над 15 стълба, но техния брой продължава да расте. “Подмяната на един от тях струва на общинската хазна над 300 лева”, обясни кметът Любомир Христов и призова кабелните оператори за ефективни действия и конструктивен диалог за трайно решаване на проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама