Президентът готов да направи трети служебен кабинет, но не иска

12:04, 19 яну 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам възможност да съставя трето служебно правителство, но не искам. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев на срещата на бизнеса с правителството, организирана от “Капитал”.

“Сега имаме една относителна политическа стабилност, която е ценна, особено сравнена с абсолютната нестабилност, която имахме през 2013-2014 г.”, каза президентът и коментира, че тогава е имало безпринципно и на дребно противопоставяне между партиите за всичко.

“Към края на 2014 г. видяхме едно смирение, едно разбиране, че политиката е нещо повече от цел на някой. Всичко, което се случи през 2015 г., е доказателство, че партиите са научили някои уроци и действат по-национално отговорно”, смята още Плевнелиев.

Той обаче изрази притеснение от това, че все по-често вижда “партии, които развяват чужди знамена”.

“Питам се доколко процесите на тази вълна в Европейския съюз - кризата с вълната на популизъм и национализъм, която шества из Европа, ще се случи у нас. Защото най-лесно е да си играеш със страховете на хората”, обясни президентът и призова депутатите да действат не като националисти и криворазбрани популисти, а като модерни европейски патриоти.

"Когато тръгнем с позитивното, винаги ще успеем. За да развием своите шансове ни трябва по-малко популизъм, много по-малко криворазбран национализъм, и много повече модерен патриотизъм", каза още Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама