Намериха „чай за пушене” в петима мъже от Шуменско

11:49, 19 яну 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от Нови пазар и Шумен работиха по три случая за държане на наркотици по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В хода на проверките в петима мъже от Шуменско са намерени пакетчета с „чай за пушене”.

Работата по установяване на извършителите на деянието започнала след получен сигнал в полицейското управление в Нови пазар на 11 януари за малолетно момиче, което потърсило лекарска помощ в болнично заведение.

Пред медиците момичето разказало, че пушило “чай”. На следващия ден са предприети процесуално- следствени действия под надзор на прокурор от Районна прокуратура- Нови пазар, в хода на които е извършено претърсване в жилище в Каспичан, обитавано от 23-годишния Г.Т.

Криминалисти намерили две цигари със суха тревна маса и около 4 гр. тревиста маса в табакера, като по данни на Г.Т, това било  “чай” за пушене.

В същото време на друг адрес в Нови пазар е предприето претърсване в дома на А.А./24г./. Намерени и иззети са около 5 гр. суха маса, за която мъжът съобщил, че е “чай за пушене”. Образувани са две досъдебни производства.

След получен сигнал на 12 януари е извършена полицейска проверка на 21-годишен шуменец. В А.А. е намерен плик със сухо зелено вещество. Последвала проверка в заведение в града, където са установени Ц.Ц./24г./ и Д. Д./23г./, двамата от Шумен.

В тях са намерени две найлонови пликчета със сухо зелено вещество. При последвало претърсване в дома на Д.Д. е намерена и иззета електронна везна.  Образувано е досъдебно производство за престъпление.  

Работата по документиране на престъпленията продължава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама