Варненският съд остави в ареста дилър, продавал дрога от дома си

11:30, 19 яну 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30-годишният Траян Гунчев, обвиняем за притежание и разпространение на амфетамини, ще остане да търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража”. Днес Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд от миналия понеделник, с което на обвиняемия му бе взета първоначална мярка за неотклонение, съобщиха от пресслужбата на въззивната магистратура. 

Траян е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на І РУП във Варна на 8 януари за това, че държал 45,92 грама амфетамини и разпространил 4,23 грама от тях на наркозависима млада жена.

При специализираната полицейска акция освен него бяха арестувани и привлечени като обвиняеми 30-годишен мъж и 26-годишна жена. При първоначалните процесуално-следствени действия разследващите иззели от жилището на обвиняемия повече от 160 таблетки и установили, че Траян е продавал дрогата от дома си.

За да потвърди най-тежката мярка за неотклонение, апелативната инстанция потвърди основанията на Окръжния съд за законността на постоянния арест. Събраните гласни свидетелства, веществени доказателства, експертизата на забраненото вещество и другите материали обосновават предположението, че младият мъж е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Притежанието на амфетамини и разпространението им е престъпление, което законът наказва със затвор от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Независимо от чистото съдебно минало и от липсата на криминална регистрация, и въззивният съд счита за реална опасността Гунчев да извърши друго престъпление. Основанията за този извод произтичат от тежестта на наказанието и високата обществена опасност на престъплението.

Обстоятелството, че Траян е управител на фирма и има служебни ангажименти не е основание за съда да промени аргументите, свързани със законността на задържането под стража.

Определението, с което Варненския апелативен съд потвърди постоянния арест на Траян Гунчев, не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама