Младеж, обиждал полицаи, ще полага 100 часа обществено полезен труд

11:32, 19 яну 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробация е наказанието, което е договорил с прокуратурата младеж от Русе. До изправянето му на подсъдимата скамейка се стигнало, след като на 20 юли миналата 2015 г. той вдигнал скандал в приемната на Първо РУ-Русе.

Нарушителят на закона тогава бил непълнолетен, но вече осъждан. Той не завършил училище по стандартния начин и се наложило да учи в самостоятелна форма на обучение.

Младежът е обвинен в едро хулиганство, за което се признал за виновен. Според обвинението, той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – псувал, заплашвал и обиждал двама полицаи, използвайки груби ругателни изрази и други вербални нападки.

За извършеното ученикът получил пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител в продължение на 3 години, при периодичност 2 пъти седмично. Осъденият ще трябва да провежда и периодични срещи с такъв за същия срок, като по време на него ще бъдат разпределени и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Най-накрая младежът е осъден и на обществено порицание, което ще се извърши чрез прочитане на присъдата му по общинското радио „Русе“.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама