Мартин Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и Буркина Фасо

11:26, 19 яну 16 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и столицата на Буркина Фасо Уагадугу и призова за повече сътрудничество в рамките на ЕС срещу тероризма. Той заяви, че борбата с тероризма ще се води на базата на демократични ценности, използвайки полицията, върховенството на закона и сътрудничеството в ЕС.

"Новата година започна, както завърши и старата – с убийствено насилие и дълбока тъга. След бруталните терористични атаки в Париж, Копенхаген, Тунис, Джакарта и на други места, на 12 януари атентат в сърцето на Истанбул уби десет германски граждани на ЕС и рани девет, някои от които сериозно. Атентатът на 15 януари в Уагадугу, Буркина Фасо, причини смъртта на повече от двадесет души от седем страни", отбеляза Шулц.

Той изрази съболезнования от името на ЕП на близките и приятелите на жертвите и пожела бързо оздравяване на ранените.

„Тероризмът без граници се цели в нашата свобода и е заплаха за всички нас, в Турция, в Европа и другаде. Ние няма да позволим тези цинични убийци да ни уплашат“, заяви още Шулц и отново повтори тезата си, че ЕС има нужда от повече сътрудничество в борбата с терорирзма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама