Премиерът заплаши бизнеса с година нестабилност при нови избори

11:08, 19 яну 16 / Политика 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подплаши бизнеса, че държавата ще е нестабилна една година, ако сега се отиде към предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на 10-ата среща на бизнеса и правителството, организирана от "Капитал".

 

"Ако захвърлим това, което имаме сега, какво следва? Президентът, предполагам, не му се прави за трети път служебно правителство. Но този път няма да се направи лесно правителство. Месеци на съставяне на кабинет, гарантиран негов провал - защото многократно съм казал, че с ДПС във властта няма да ме видят. Добре, свалят ни днес, ами утре трябва да направят правителство. Ще ми е много интересно да гледам. Защото те на моята порта няма да чукат, а и да го направят, няма никой да им отвори", заяви в типичния си стил той и допълни, обръщайки се индиректно към ДСБ с поговорката "Който вади нож, от нож умира".

 

По думите му, ако има предсрочен вот, последван и от избори за президент, това означава "война" между партиите. Борисов се похвали със стабилността, борбата с контрабандата и "99% усвояемост на еврофондовете". Той отново припомни за "провалените проекти на Орешарски" и разви за пореден път тезата си, че през 2016 г. ръстът на икономиката ще е над 3%, защото влезлите през 2015 г. 7 млрд. лв. от еврофондовете тепърва ще се "завъртят" като покупка на нови машини, наемане на нова работна ръка и увеличение на производството, с по-голяма печалба.

 

"Ако не си объркаме държавата, аз съм голям оптимист за финансовата стабилност", заяви Борисов.

 

Министър-председателят обеща още ГЕРБ да внесе в Народното събрание промени в пет закона, които ще продължат съдебната реформа. И посочи, че чрез редакция на Закона за съдебната власт прокурорите ще получат по-голяма независимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама