Мъж отива в затвора за кражба на стойност 16 лева

11:05, 19 яну 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже без образование получиха присъди за домова кражба, извършена в Русе. И двамата били без образование, като единият бил непълнолетен и неосъждан към датата на деянието, а другият вече се бил „сблъсквал“ с Темида и имал осъдителна присъда.

На 12 октомври 2015 година двамата крадци се сговорили и разбили чужд имот, откъдето задигнали ръчно направена печка за твърдо гориво и 2 прави кюнци, всичко на обща стойност 16 лева.

Те обаче били заловени и изправени на подсъдимата скамейка да отговарят за деянието си. Мъжете се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието им.

Рецидивистът, който бил осъждан за кражби, получил ефективна присъда. За 16-те лева, от които му се падали половината, той отива в затвор от закрит за 8 месеца, при първоначален строг режим. От наказанието му е приспаднато времето, през което е бил задържан.

Непълнолетният пък получава 4 месеца условно, с 1 година изпитателен срок, като възпитаелната работа с него е възложена на Областната дирекция на МВР в Русе. От присъдата на този извършител също е приспаднато времето, през което е бил арестуван.

Двамата крадци трябва да си поделят разноските по досъдебното производство.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в силаприсъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама