Прокуратурата иска задържане под стража за бившия кмет на Пазарджик Иван Евстатиев

11:01, 19 яну 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Районна прокуратура-Пазарджик внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Иван Евстатиев. Бившият кмет на Пазарджик е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел „Стрелча” в град  Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние.

С постановление на главния прокурор, от 18 януари 2016 г., наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Иван Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице, каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.  

Пострадалото от престъплението момиче е на 16-години и е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съдебно заседание по искането на Районна прокуратура-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Днес жителите на Стрелча отново протестираха срещу деянието  на Евстатиев. Настояват незабавно той да подаде оставка като общински съветник. Хората припомниха за  предишен скандал с негово участие. Като кмет на Пазарджик Евстатиев е осигурил проститутки за руска делегация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама