"Юбер" набира ИТ специалисти за инженерния си център в София

10:55, 19 яну 16 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната компания "Юбер" (Uber) стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София. Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте на фирмата по целия свят, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Uber пусна и специален микросайт за набиране на инженери (www.uber-bulgaria.com), който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

„Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа“, заяви главният технически директор на Uber Туан Фам.

„Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии“, каза от своя страна генералният мениджър на Uber за България Димитър Радуков. 

Припомняме, че в края на септември миналата година съдът прекрати дейността на Uber в България, предлагаща превоз на пътници. Тя беше определена като нелоялна конкуренция. Последваха протести в подкрепа на услугата, но до промяна на решението на съда не се стигна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама