Бургаски народен певец събира в албум магията на тракийските песни

10:27, 19 яну 16 / Любопитно 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският народен певец Стоян Ганчев събира в новия си албум магията на тракийските народни песни. Албумът „Песен моя, Тракийска” е третата самостоятелна компилация на младия певец. Преди броени дни той завърши записите на 12-те песни в него, като почти всички са авторски произведения на Стоян Ганчев. В компилацията са включени и две автентични народни песни.

В албума „Песен моя, Тракийска” Стоян Ганчев се е доверил на няколко аранжора – Николай Паскалев, Антон Ганчев, Драгомир Варимезов, Виктор Йорданов и Райко Севов. В албума са включени и песни, изпълнени с оркестрите „Козари” „Марица”.

„Благодаря на всички колеги, които ми помогнаха да съберем на едно място част от магията на тракийския фолклор”, каза Стоян Ганчев и допълни, че се надява в най-скоро време албумът да бъде на музикалния пазар. За да бъде издаден той обаче са необходими средства, с които младият тракийски певец не разполага.

„Обръщам се към всички добри хора и любители на българската народната песен, с молба да подпомогнат с каквото могат издаването на албума. Целта на тази компилация е да съхрани и популяризира магията на българската фолклорна музика”, каза още тракийският народен певец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама