Обстановката в Разградско се нормализира, отмениха бедственото положение в община Самуил

10:20, 19 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зимната обстановка в област Разград се нормализира, отворени за движение са всички пътища, съобщи зам.-областният управител Нурие Црънгалова. От тази сутрин вече е отворен за движение и пътят Русе-Разград-Шумен, в участъка от Разград за Шумен.

Възстановено е и движението на превозни средства по пътя Русе-Кубрат. Разчистени са отсечките между Самуил, Хърсово и Голям Извор, и пътят от Цар Калоян до Костанденец.

Предстои  да бъдат разчистени пътищата от кръговото на село Трапище към Лозница, както и пътят от Балкански за Тръстика.

Бедственото положение в община Самуил е отменено, съобщи кметът д-р Бейтула Сали. То бе въведено вчера заради усложнената зимна обстановка и невъзможността за достъп до част от населените места. По думите на кмета основните улици в общинския център са изчистени, пътищата между населените места са проходими при зимни условия. Няма населени места без ток и вода. Учебните занятия в община Самуил ще бъдат възстановени в четвъртък.

На територията на Разградска област няма населени места без ток и вода, няма и сигнали за бедстващи хора. Създадена е организация за транспортирането на болните на хемодиализа, като вчера до разградската болница са извозени седем пациенти, а днес ще бъде транспортиран още един болен от село Голяма вода.

 Принудителната ваканция на учениците от пет общини от областта ще продължи до сряда, а в Разград и Лозница днес в следобедните часове ще вземат решение дали училищата на територията на тези две общини да останат затворени и през следващите дни.

По информация на дежурния от Областното пътно управление през нощта със снегопочистването на републиканската пътна мрежа в региона са били ангажирани близо 40 машини, в момента на терен работят шест машини. Снежната покривка в региона е между 35 и 40 сантиметра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама