Окръжна прокуратура – В. Търново предаде на съд двама, причинили по непредпазливост смъртта на дървосекач

10:18, 19 яну 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна Прокуратура Велико Търново внесе в Съда обвинителен акт срещу двама мъже за причиняване по непредпазливостта смъртта на дървосекач, съобщават от Апелативна прокуратура.

Обвинението срещу Георги И. и Станислав В. е за това, че на 28.08.2013 г. в землището на с. Дрента, общ. Елена, в обект за сеч на дърва от Държавния горски фонд, стопанисван от ТП „Държавно горско стопанство Буйновци”, по непредпазливост причинили смъртта на 21-годишния Христо М. Георги Г. използвал бензино-моторен трион, без да има необходимата квалификация и правоспособност.

В резултат на нарушенията, дървото, което отсякъл, паднало в непредвидена посока и затиснало друг дървосекач, който в резултат на получената травма починал на място.

Обвинението срещу Станислав В. е за това, че в качеството му на собственик и управител на фирмата „Ес Ес Къмпани” ЕООД гр. Елена, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – добив на дървесина, която извършвал като изпълнител по Договор с териториално поделение Държавно горско стопанство „Буйновци“, причинил смъртта на дървосекач.

С това нарушил Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Правилника за здравословни и безопасни условия на труд в горите, като не осигурил нужните условия на труд на работещите на сечище. Предстои насрочване на делото за разглеждане в Окръжен съд Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама