Плевнелиев: Без работеща съдебна система няма да има инвестиции

10:08, 19 яну 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въведете пълна прозрачност в обществените поръчки, въведете антикорупционно законодателство. За това призова политиците президентът Росен Плевнелиев по време на 10-ата среща на бизнеса и правителството, организирана от "Капитал". 

 

"Решенията са реформи, които трябва да отговорят дали искаме да изграждаме социалноотговорна икономика или олигархична. Съдебната реформа е в центъра на всичко, което трябва да се направи. Без работеща съдебната система няма да има инвестиции, няма да има и повишение на качеството на живот. А защо не и последващата промяна в Конституцията?", каза той.

 

И призова и за работещите институции. Това, според него, ще забърза икономиката, ще създаде повече работни места, а и ще вдигне стандарта на живот. Държавният глава очерта в речта си значението региона около нас.

 

"Ние не градим икономически стени, не преначертаваме границите на Балканите. Искаме стените да падат, а не да ги местим", заяви Плевнелиев.

 

Той отправи послание към фирмите да не се ограничават само в нашата страна, а да мислят преди всичко регионално.

 

"Бъдете двигател на региона", призова президентът и посочи, че благодарение на политиката на добросъседство и ескпортът на български стоки в региона на Югоизточна Европа е вторият основен двигател на икономическия растеж у нас.

 

За последните пет години експортът се е увеличил с 50%, добави още Плевнелиев, като посочи увеличението и на туристите от други страни у нас, а и обратно.

 

 

Държавният глава отчете още една успешна за България 2015 г., в която кабинетът е събрал 2.8 млрд. лв. повече приходи, има ръст от 2.8% на икономиката, намалява държавния дълг и дефицита, както и безработицата.

 

"Записахме най-добър резултат от еврофондовете - 96% за първия период - безспорен успех на страната", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама