Зимната обстановка в Шумен постепенно се нормализира

09:45, 19 яну 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в Шумен и района бавно и постепенно се нормализира, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

През днешния ден общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“ и „Обреден дом“, както и Титан – БКС ще продължат да изрязват пречупените и опасни клони и дървета в районите на детските ясли, детските градини, училищата и в останалите части на града. Ще бъдат наети допълнително и други фирми за извършване на тази дейност.

Ще продължи почистването на снега в страничните и по-малките улички и тротоари. От общинската администрация отново призовават гражданите да почистят около домовете си, а ръководителите на институциите и на търговските обекти да организират почистване на снега по тротоарите около сградите и прилежащите площи.

Пътят за село Велино все още не е нормално проходим. Започва почистване и уширяване на пътното платно. Пътят в посока Черенча – Средня – Новосел е проходим при зимни условия.

Работи се по отваряне на отсечката Новосел – Лозево – Седми километър. Шумен – Мараш – Салманово – Радко Димитриево е отворен от снощи. Проходим е и пътят Шумен – Друмево през село Овчарово, в момента почистващите фирми извършват уширяване  на пътното платно.

В района на Друмево все още има проблем с електрозахранването и част от селото е без ток  и вода. Възстановено е електричеството в Дома за мъже с умствена изостаналост  в село Лозево.

От общинската администрация се обръщат към гражданите и шофьорите с призива да не предприемат рисковани пътувания, защото с очакваното понижение на температурите има вероятност от заледявания и усложняване на пътната обстановка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама