Задръстени комини и неизправни уреди опожаряват жилища във Варненско

09:31, 19 яну 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизправни електрически одеяла и домакински уреди, непочистени от сажди комини и неправилно боравене с печки на твърдо гориво са основните причини за зачестилите напоследък битови пожари във Варна и региона. Това съобщиха за Topnovini.bg от Областната дирекция на МВР.

Самозапалване на сажди в комин доведе до два пожара в последните дни. При единия от тях са унищожени покривна конструкция на къща в с. Левски, община Суворово, мебели и домакински уреди. Последният инцидент заради непочистен комин е от последното денонощие. Пожарът е възникнал в къща в Долни чифлик, но се е разминал без материални щети – заради бързата и адекватна реакция на стопаните.

През изминалия уикенд късо съединение в електрическо одеяло и в пералня възпламениха стая на апартамент в ж.к. "Младост" и сервизно помещение на ул. "Дубровник". При инцидентите няма пострадали хора, а нанесените щети са минимални.

Неправилно използване на печка на твърдо гориво доведе до поредния битов пожар във Варна. Инцидентът е регистриран през последното денонощие. Унищожени са мебели, телевизор, лаптоп, домакинско имущество, опушени са стени в жилището. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама