Висшият съдебен съвет е тежко опорочена институция, заяви Иван Костов

09:14, 19 яну 16 / Политика 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Висшият съдебен съве е тежко опорочена институция, аз дори спирам телевизора, когато започне тази тема. Самото отиване на премиера Бойко Борисов там е пак намеса. Гледано отстрани, това е размяна на удари, което не трябва да става между властите“. Това коментира бившият премиер Иван Костов в студиото на bTV.

По повод скандала с СМС-а, изпратен от член на ВСС до премиера Бойко Борисов, Костов заяви, че съдебната власт е в тежко състояние не от днес, а от 25 години.

Костов коментира сътресенията в ДПС в последно време и речта на почетния председател на Движението Ахмед Доган.

„Внимателният прочит на речта на Доган показва, че тя е съставена от всичките клишета, произведени в Кремъл. В този смисъл нещата с Доган са ясни. Мнозина казват, че ДПС е преживяла трусове и винаги се е възстановявала. Като корпорация тя няма да изчезне, но на следващите избори ще вземе с 1/3 по-малко гласове отколкото на местните, а на по-следващите - с още 1/3 по-малко и ще стане трето- и четвърторазредна сила“, смята политикът.

„Сегашното ръководство ще остане и ще продължи агонията на мюсюлманското вероизповедание, която има за резултат най-мощната емиграция. Но има разпад на вярата, хората се отказват от нея, а тя е на битово ниво, на нивото на ритуала, в 130 джамии няма служби. В момента и Русия, и Турция са в слаба позиция, нямат сили да се намесят преди всичко поради санкциите от ЕС върху Русия и заради поведението на Турция в конфликта с кюрдите и в близкоизточния конфликт“, каза още Костов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама